JANUA Möbel en FREIFRAU Manufaktur

De Duitse meubelfabrikanten: JANUA Möbel en FREIFRAU Manufaktur maken bijzondere tafels en zitmeubelen met een unieke ontwerp. Hierbij zijn creativiteit en vakmanschap van belang om de meubelen van hoge kwaliteit te kunnen produceert.

De geschiedenis van Janua.

Christian Seisenberger ontdekte al op jonge leeftijd zijn enthousiasme voor het werken met natuurlijke materialen in het timmerwerkplaats van de grootvader. Seisenberger afgestudeerde aan de Academie voor Design in München. Zijn proefschrift „Möbel in Leichtbauweise“ werd gepresenteerd op de „Talente 2005“. Seisenberger werd ook genomineerd voor de Beierse Staatsprijs voor Young Designers. In januari 2005 richtte hij het bedrijf: Janua op.

Freifrau

Birgit Hoffmann studeerde af als industrieel ontwerper in Kiel. Vervolgens werkte ze in Milaan en tussen 2000 en 2006 als senior designer bij Peter Maly ontwerp in Hamburg. In 2006 richtte zij haar eigen bedrijf met de focus op designmeubelen en interieurdesign in Hamburg. In 2011 nam ze ook de art direction op zich voor het bedrijf Freifrau zitmeubelfabrikant. ze ontwerp een heel aantal modellen voor Freifrau waar onder: Leya en Amelie.

De merken zijn bijzonder:

elegant en altijd zeer functioneel. Deze tijdloze tafels, stoelen, kasten en opbergmeubelen worden ontworpen door zowel gerenommeerde ontwerpers als wel nieuwkomers, die samen met aandacht voor vorm, esthetiek en detail willen voldoen aan de hoge ontwerp-normen.

De collectie’s met vakmanschap vervaardigde meubelstukken biedt eersteklas comfort met een scala aan onderscheidende kenmerken, Exclusieve materialen, hout en hoogwaardig leder biedt de klanten een hoogwaardig product.

De stukken worden geproduceerd door middel van traditionele technieken en vakmanschap. Ze worden vervaardigd in Duitsland. Door het gebruik van zorgvuldig geselecteerde, duurzame materialen, benadrukt de bedrijven niet alleen de ecologische bewustwording, maar zorgen ze er ook voor dat de volgende generaties, kunnen genieten van Janua en Freifrau meubelen.

Meer dan alleen gebruiksvoorwerpen

Janua meubilair zijn meer dan alleen gebruiksvoorwerpen - het zijn meubelstukken met karakter. Janua meubels die imponeren met hun unieke veelzijdigheid, functionaliteit en duurzaamheid. De op maat gemaakte meubels combineren pure elegantie met hoogwaardige materialen: Hoge kwaliteit massief hout, zoals eiken, noten of iepenhout worden gecombineerd met het fijnste leder en metalen zoals ruw staal of aluminium.

Janua wil een nieuwe maatstaaf neer zetten in de meubelbranche. En zijn reputatie als een creatief en innovatief bedrijf waarmaken met tijdloze tafels voor woonkamer, eetkamer en studie maar ook met dressoirs en bedden.

Het meubelstuk als centraal punt in elke ruimte. Een aantrekkelijke tafel of elegante bank om op plaats te nemen en te genieten van de avond in goed gezelschap.