Tecnolumen & Tecnoline

Het bedrijf wat in 2002 is opgesplitst in twee divisies, is bekend om de hoge kwaliteit, schitterende afwerking en lange levensduur van haar producten, alsmede de snelle levertijd.

Vandaag de dag worden er niet alleen Bauhaus re-edities geproduceerd, maar ook hedendaagse ontwerpen van verschillende bekende namen als de Nederlander Chris Slutter, Dieter Rams, Joachim Manz en vele anderen ...

Historie Tecnolumen en Tecnoline

Tecnolumen werd in 1980 te Bremen opgericht door Walter Schnepel. In het begin produceerde dit bedrijf slechts één lamp; de inmiddels wereldberoemde Wagenfeld tafellamp type WA24, welke ontworpen is door Prof. Wilhelm Wagenfeld, die hoofd metaalbewerking (1928-1930) was aan het Bauhaus. De Bauhaus term" form follows function " is van toepassing op dit ontwerp het wordt beschouwd als een icoon van de moderne industriële vormgeving.

De lijn van producten wordt al snel uitgebreid met andere ontwerpen afkomstig uit deze Bauhaus-periode, met ontwerpen van Gyula Pap, Hans Przyrembel en Marianne Brandt.

Naarmate de jaren verstrijken wordt de lijn van producten uitgebreid met meer lampen, deurgrepen, klein- meubelen en enkele accessoires, waaronder de bekende massief zilveren theepot van Marianne Brandt.

Tecnoline

Tecnoline is sinds 2002 een onafhankelijke vennootschap die gespecialiseerd is in de levering van exclusief handgrepen, alsmede elektrotechnisch schakelmateriaal.

De geschiedenis van Tecnoline gaat terug tot 1980, toen het een divisie van Tecnolumen was. Met succes worden handgrepen, die oorspronkelijk ontworpen waren door de beroemde Bauhaus ontwerpers Walter Gropius , Wilhelm Wagenfeld en Ferdinand Kramer, opnieuw in productie genomen.

Tecnoline is enige producent met een officiële licentie voor het produceren van deze originele modellen, onder naam van deze ontwerpers. Tecnoline hecht belang aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Het massief messing of edelstalen beslag wordt vervaardig en exclusief afgewerkt in Duitsland.

Naast handgrepen en raamhandgrepen heeft de Tecnoline collectie ook accessoires voor wc, schuifdeuren en deuren . Bovendien is er een collectie elektrotechnisch schakelmateriaal.

Vandaag de dag

Vandaag de dag produceren Tecnolumen en Tecnoline niet alleen Bauhaus re-edities, maar ook hedendaagse ontwerpen van verschillende bekende namen zoals bijvoorbeeld:

De Nederlander Chris Slutter, Dieter Rams, Joachim Manz, Günter Leuchtmann, Günter Wermekes, Vincenz Warnke, Ninus Tatari Yoash, Thomas Schultz, Benedict Tonon, Designgroup ZENO, P. Schnorrenberger, W. Schnepel en N.Voigtländer-Tetzner.

Tecnolumen en Tecnoline zijn ’s-werelds grootste fabrikanten van producten ontworpen in het Bauhaus-tijdperk.Het bedrijf is bekend om de hoge kwaliteit, schitterende afwerking en lange levensduur van haar producten, alsmede de snelle levertijd. Zo goed als de volledige collectie is vanaf Bremen uit voorraad leverbaar.