Balada & Co.

Over Balada & Co.

Balada & Co. is opgericht met als doel tijdloos te zijn, om objecten met blijvende waarde te creëren. Producten met karakter en uitstraling, waarvan het ontwerp indruk maakt door zijn heldere en eenvoudige vormentaal en niet verdwaalt in abstractie. Dit resulteert in ons besluit om samen te werken met regionale producenten die onze aandacht voor detail en waardering voor hoogwaardige materialen delen. Gecombineerd met een hoog aandeel handwerk creëren wij unieke producten van uitzonderlijke kwaliteit.

Ons hart klopt voor vloerlampen met karakter en uitstraling. Een helder en ongecompliceerd ontwerp met een vleugje retro-charme ontmoet hightech materialen en een uitgesproken liefde voor gevoel en detail. Met nauwkeurig productiewerk creëren wij uitzonderlijke armaturen.

Historie

Sinds ons debuut in 2015 heeft onze passie voor authentieke en expressieve materialen zich ontwikkeld tot een verscheidenheid aan configuratiemogelijkheden die uniek zijn voor een vloerlampencollectie. We hebben nieuwe, spannende texturen naar onze lampenkappen getransporteerd, zoals het fijnste fluweel van het Milanese textielhuis Dedar voor onze Velvet Collection, of nieuwe, spannende materialen ontdekt voor onze lampvoeten, zoals het innovatieve FENIX NTM® of een hand gepolijst messing oppervlak.

Op een reis door bekende metropolen integreren onze lampen in individuele leefomgevingen, van stedelijk verfijnd tot Scandinavisch helder tot weelderig en intens gekleurd. Rechtlijnig, zelfbewust en met kosmopolitische elegantie bewegen ze zich in internationale interieurs, onderstrepen inrichtingsstijlen of geven zelfs zelfstandig vorm aan de ruimte.

Productie concept

Kwaliteit en duurzaamheid als topprioriteit — BALADA & CO. richt zich op duurzaamheid in ontwerp en hecht veel waarde aan het bewust omgaan met mensen en middelen.

Voor het jonge designlabel betekent duurzaam design het creëren van tijdloze producten met karakter en blijvende waarde. Tijdens de productie let BALADA & CO. op het gebruik van hoogwaardige materialen uit Europa. De lange levensduur van de lampen komt voort uit de bewuste keuze om met regionale leveranciers te produceren – Made in Germany.

Een hoog aandeel handwerk onderstreept de productiegeest van regionaal vakmanschap en creëert zo de individuele uitstraling en het karakter van de lampen. Elk onderdeel wordt met de hand geolied en geschuurd. De lampenkappen zijn afgewerkt met soutache – essentieel voor de elegante afwerking van de lampen.

Avinon collectie

Elke Avinon-lamp is een visuele en tactiele ervaring, een unieke combinatie van natuurlijk leer, fluweel, marmer en verfijnde metalen oppervlakken gevormd tot zelfverzekerde elegantie.

Avinon is een verlichtingscollectie die nieuwe accenten zet in het interieur:
Een verscheidenheid aan materialen op het hoogste niveau combineert krachtig design met individuele ontwerpvrijheid om dynamische, elegante karakters in de ruimte te creëren.

Als vloer- en tafellamp en in vijf hangende modellen breidt Avinon uw interieur uit met een nieuwe visuele en haptische ervaring. Interieurobjecten van zelfverzekerde elegantie en perfectie – weelderig in hun inrichting met hoogwaardige natuurlijke materialen en afwerkingsdetails, puristisch door de goed getemperde vormentaal van geometrische lichamen en heldere lijnen.

Sander de geus

Email

Telefoonnummer

+31 (0) 654 726 620

Adres

Artemisweg 145-E, Lelystad

Let op: bezoek uitsluitend op afspraak

KvK nummer

81098405

BTW nummer

NL003530329B44