Gallotti & Radice

Over Gallotti & Radice

Twee gedachten, een ambitie, één verlangen en een gedeelde passie voor glas. Dit is hoe Gallotti & Radice in 1955 is opgericht. Een studio waar de ideeën van glas bedacht en geproduceerd kunnen worden.

Passie voor glas

In 1955 kwamen Pierangelo Gallotti en Luigi Radice samen om meubelstukken en accessoires van glas te gaan maken. Glas was en passie voor de beide heren. Traditie en innovatie kwamen samen om op kleine schaal kostbare producten van glas te maken. De eerste stukken waren eenmalige stukken die met de hand gemaakt werden. De twee willen dat de collectie ging groeien en zochten naar nieuwe innovaties. dit vonden ze op de School of Industrial Art, Castello Sforzesco in Milaan. Door de kennis en de technieken die hier werden opgedaan werden de ontwerpen steeds gedetailleerder, een unike stijl, het was tijd om samen een bedrijf op te richten, Gallotti & Radice.

Wat Gallotti & Radice kenmerkt is de kwaliteit en het vakmanschap waarmee de meubelen worden geproduceerd, oog voor detail en innovatie zijn hierbij belangrijke pijlers. Het hoge niveau van ambachtslieden en ontwerpers zorgt voor tijdloze producten.

Italiaans design in glas

In 1971 ontwerpt archtect Luigi Massoni een tafel in opdracht van Gallotti & Radice. Het moet een lichte elegante glazen tafel zijn die representatief is voor het bekende Italiaans design. de Adam tafel is een groot succes voor Gallotti & Radice.

De geschiedenis leert dat veel producten “klassiekers” zijn geworden, in de geest van het Italiaans design. Sommige modellen ontworpen in de jaren 70 zijn tot op de dag van vandaag nog steeds populair.

In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe modellen ontworpen voor de “Thuis selectie”. Oude en klassieke modellen zijn herzien en opnieuw afgewerkt zodat ze weer mee kunnen in de huidige tijd. Gallotti & Radice gelooft niet in het vervangen van zijn klassieke modellen, door innovatie en nieuwe inzichten worden deze modellen naar het heden gebracht, het zijn stukken van de geschiedenis van het Italiaanse design.

De office collection

Nog niet zo lang geleden had elk meubel in een kantoor zijn eigen specifieke functie. Alle werkplekken waren op dezelfde manier ingericht. De bureaus waren gevuld met schrijfmachines die later werden vervangen doorcomputers met grote monitoren. Kasten zaten vol met papieren en dozen.

Met de technologie en de software, je kunt werken met de telefoon die in je jaszak zit, hoeven de meubelen in een kantoor niet meer te voldoen aan de eisen van die oude tijd. Gallotti & Radice denkt dat de hun primaire functie nu moet zijn dat de meubelen in een kantoor een van harmonische werkomgeving maken zodat mensen hier prettig kunnen werken.

Er is een complete collectie kantoor meubelen die met Gallotti & Radice visie wordt gemaakt, kwaliteit, innovatief en Italiaans design in het bekende Gallotti & Radice materialen.

Sander de geus

Email

Telefoonnummer

+31 (0) 654 726 620

Adres

Artemisweg 145-E, Lelystad

Let op: bezoek uitsluitend op afspraak

KvK nummer

81098405

BTW nummer

NL003530329B44